ANIMALIA 2017

Jak co roku, na koniec wakacji, chcielibyśmy podziękować za wszystko co robicie z ANACONDĄ i dla ANACONDY. Dlatego zapraszamy na ANIMALIA 2017 które odbędą się 27 sierpnia od godziny 12 na Błoniach nadwarciańskich w Gorzowie Wielkopolskim.

Atrakcji nie zabraknie:

• pokazy agility oraz psich sztuczek w wykonaniu Enuma - Centrum Szkolenia Psów
  • pokazy i warsztaty z ratownictwa weterynaryjnego prowadzone przez Ratownictwo Weterynaryjne LARW Gorzów Wlkp
  • tradycyjnie już MOPSiK-owa zabawa fantowa z której cały dochód przekazany będzie na sterylizację i kastrację psów i kotów na terenach wiejskich
  • wolontariusze Anaconda Fundacja Obrony Praw Zwierząt jak zawsze przygotują pyszne słodkości oraz VEGE-przekąski
  • VEGEtariańską kuchnię zaserwuje dla Was Cafe Dziki Bluszcz
  • dla najmłodszych przygotowaliśmy warsztaty artystyczne oraz wiele innych atrakcji

A na scenie wystapią dla Was:

Tego wydarzenia po prostu nie można przegapić !!!! Rezerwujcie niedzielne popołudnie dla całej rodziny aby spędzić je z nami !!!

ZAPRASZAMY NA ANIMALIA 2017

Przytul zwierzaka ze schroniska po raz II

"Przytul zwierzaka ze schroniska" - po raz II możecie wesprzeć nasze działania a przy okazji sprawić sobie rewelacyjne koszulki, bluzy, torby i poduszki (!!!). Najmodniejsze fasony na sezon 2017 to te ze zwierzakiem do przytulania.
Zachęcamy, zapraszamy i prosimy o wsparcie.

Na zakupy zapraszamy tu:
- koszulki, bluzy, torby
- poduszki w kształcie psiaka
- poduszki w kształcie kociaka

Poduszki można również kupić w sklepach HOME AND YOU na terenie całej Polski.

Maja, ofiara ludzkiego bestialstwa, czeka na sprawiedliwość

20 lutego 2016 roku półroczna Maja została odebrana interwencyjnie swoim opiekunom i przewieziona do Centrum Zdrowia Małych Zwierząt w Gorzowie Wlkp. Pies przetrzymywany był w zamkniętej, ciemnej szopie bez dostępu do jedzenia. Gdy jeszcze miał siłę skomlał i drapał w drzwi, błagając o wypuszczenie i tym zwrócił na siebie uwagę ludzi z sąsiedztwa. Pod koniec lutego tych sił zabrakło...

Czytaj więcej...

5 urodziny ANACONDY...

Po raz piąty w ogóle, po raz pierwszy na nadwarciańskich błoniach, pod patronatem prezydenta Gorzowa Jacka Wójcickiego odbyły się Animalia. Żar lejący się z nieba nie przyćmił gorąca serc bijących w ludziach, którym nie jest obcy los naszych braci mniejszych. Teraz, gdy ucichły dźwięki muzyki, a emocje opadły, chcemy podziękować wszystkim uczestnikom i przyjaciołom fundacji.

Dziękujemy:
Współorganizatorom: Miejskiemu Centrum kultury, Ośrodkowi Sportu i Rekreacji, Fundacji Przyjaciele Czterech Łap i Komitetowi Organizacyjnemu „AZORKI”.

Zaprzyjaźnionym od lat: Gabinetowi Stomatologicznemu Nesdent, dystrybutorowi karmy Husse  oraz szkole dla psów PiesPotrafi.pl.

Buziakom, Gorzowskiej Orkiestrze Dętej, zespołom Forbiden Souls oraz Felix the Baker za barwną i odlotową oprawę sceniczną.

Wolontariuszom i szacownemu jury w składzie: dr Paweł Niczyj, Marcin Sasim, Manuel Dębicki, za przeprowadzenie konkursu psów nierasowych, który był niesamowitym przeżyciem dla czworonogów i ich dwunożnych opiekunów. Szczególnie widowiskową konkurencją było jedzenie parówek na czas. Dwa zwycięskie psiaki wystawy otrzymały m.in szkolenia w PiesPotrafi.pl.

Pokaz ratownictwa był za to oblegany przez przybyłych. Nie zawsze możemy zobaczyć akcję ratowania zwierząt poszkodowanych w wypadku. I tu podziękowania dla OSP Kłodawa i Ratownictwa Weterynaryjnego LARW.

Zajęcia plastyczne przygotowane przez Justynę Klimek zaowocowały mnóstwem pomalowanych kotów – obok ręcznie malowane koszulki Anny Stengert. Dziękujemy wam dziewczyny.

Zabawa fantowa, pasty wegetariańskie, malowane w zwierzęce wzory twarze, ceramika Grażyny Nawrockiej, napoje i ciasta, czyli czym chata, a raczej namioty bogate to już tradycja. Kolorowo, zabawnie i smacznie było pod namiotami. To zasługa wolontariuszy fundacji.

No i aktorzy, oraz pracownicy gorzowskiego teatru: Anna Łaniewska, Marzena Wieczorek, Iwona Hauba i Cezary Żołyński latający z puszkami i czasami puszczający bańki. Na koniec podziękowania dla Emilii Wójcik i Mileny Jaźwinskiej za foty, którymi mogliśmy okrasić niniejsze podzięki.

Dziękujemy Wam – przyjaciołom zwierząt. Zapraszamy w przyszłym roku.

Podczas piątych Animaliów udało nam się zebrać kwotę 2639,09 zł.

7 numer "ANACONDA i Przyjaciele" już jest...

Nowy numer naszej gazetki już dostępny!!! Znajdziecie go w następujących miejscach:

2. Centrum Zdrowia Małych Zwierząt ul. Myśliborska 38 Gorzów
  3. Askana infoKIOSK Gorzów
  4. NESDENT Ortodoncja Stomatologia ul. Urocza 14 Gorzów
  5. DOBRA KARMA ul. Chrobrego 23 Gorzów
  6. Centrum Ogrodnicze Żelazny ul. Walczaka 111 Gorzów
  7. Gabinet Weterynaryjny OmniVet ul. Wyszyńskiego 4 Strzelce Krajeńskie
  8. Sklep Kardamon ul. Łokietka 7 Gorzów
  9. Miejski Ośrodek Sztuki ul. Pomorska 23 Gorzów
  10. Kupiec Gorzowski ul. Witosa 50 Gorzów
  11. Klinika Weterynaryjna Bartłomiej Kurosz ul. Papuszy 6 Gorzów
  12. Sklep Zoologiczny Panda ul. Mickiewicza 11 Gorzów
  14. Salon fryzjerski FABEL Ewelina Skowrońska ul. Sikorskiego 120 Gorzów

MOPSiK w Deszcznie

Chwilami bez prądu, chwilami w deszczu, ale udało się! Wynik dzisiejszej (26 czerwca) akcji, współfinansowanej ze środków Gminy Deszczno, to: 13 suczek, 12 kotek, 1 pies i 5 kocurów. Serdecznie dziękujemy wolontariuszkom: Joli i Dorocie, które przywoziły czworonożnych pacjentów na umówiony zabieg. Niespodziankę MOPSiK-owi zrobili redaktorzy TVP 3 Gorzów, odwiedzając nas z kamerą. Goście obejrzeli sterylobus i dowiedzieli się, jak i po co to robimy. Relacja z wizyty pojawiła się w Wiadomościach Lubuskich

ANACONDA I ZWIERZAKI W ASKANIE

Ceramiczne kotki, pieski, ptaszki i inne zwierzaki, na pomoc fundacyjnym czworonogom. Zapraszamy WAS 14 maja do Galerii Askana, na specjalny kiermasz rękodzieła naszej wolontariuszki, artystki Grażyny Nawrockiej. Dla najmłodszych przygotowaliśmy konkurs plastyczny oraz wiele gier i zabaw, które poprowadzi aktorka i nasza wolontariuszka Ania Łaniewska. A dla wszystkich: małych i dużych przyjaciół zwierząt, mamy czekoladową mega niespodziankę.

Bądźcie z nami w sobotę, od godz. 11:00. Będzie słodko!

Święto balonów, świetnej zabawy i pomocy zwierzętom w Nova Park

Już w najbliższy weekend 23-24 kwietnia odbędzie się II Międzynarodowy Festiwal Balonów. Do Gorzowa przyjadą balonowi artyści z Europy, USA i Tajlandii. Będzie wiele atrakcji dla najmłodszych, a w niedzielę spróbujemy pobić rekord Guinnessa w skręcaniu balonowego pieska. Zapraszamy całe rodziny do wspólnej zabawy. Im więcej nas będzie, tym większa darowizna wpłynie na konto fundacji. Za każdego balonowego psiaka skręconego podczas bicia rekordu, organizatorzy festiwalu: Balonowe ZOO i Party Shop- Nova Park przekażą dla ANACONDY ZŁOTÓWKĘ! Bądźcie z nami w sobotę i niedzielę od godziny 12-tej do 18-tej.

Obejrzyj film promocyjny

PRZYTUL ZWIERZAKA

IDZIE WIOSNA! Każdemu z nas przyda się fajna koszulka, a każdemu ze zwierzaków, podopiecznych Fundacji ANACONDA przyda się miska wypełniona jedzeniem oraz opieka weterynaryjna. Co łączy koszulkę i nasze zwierzaki?

Akcja PRZYTUL ZWIERZAKA ZE SCHRONISKA organizowana przez Fundację Obrony Praw Zwierząt ANACONDA we współpracy z MojaKampania.pl

PRZYŁĄCZ SIĘ

A najlepiej odwiedź obydwie strony akcji Śmiech

CEL AKCJI: Zakup karmy / opieka weterynaryjna dla psów i kotów, podopiecznych Fundacji ANACONDA

POMAGAJ NA DWA SPOSOBY:

1. KUP KOSZULKĘ LUB TORBĘ Z NASZYM NADRUKIEM - Każda kupiona koszulka lub torba pozwoli na zakup karmy lub leczenie dla naszych psów i kotów
  2. WYPROMUJ AKCJĘ WŚRÓD ZNAJOMYCH - Udostępnij informacje o akcji na swojej osi czasu na Facebooku i w innych mediach społecznościowych. Zachęć znajomych do wsparcia zwierzaków ze schroniska i propagowania idei pomocy.

MOJAKAMPANIA.PL
NADRUKI, KTÓRE DZIAŁAJĄ.

Szkolenie z I pomocy przedweterynaryjnej

Wolontariusze ANACONDY serdecznie dziękują L.A.R.W.- usiowi, za bezpłatne przeszkolenie nas z pomocy przedweterynaryjnej. Na początku spotkania fantom do ćwiczeń był dla nas tylko kawałkiem plastiku. Jednak świetni instruktorzy Bartek i Agnieszka zmienili (w naszych głowach) fantomy, w cierpiące zwierzęta, którym trzeba pomóc. Uczyliśmy się w teorii i praktyce, jak bezpiecznie dla siebie i pacjenta przeprowadzić badanie i jak pomóc. Było więc tamowanie krwawienia, usztywnianie złamanych łap, zabezpieczanie złamań otwartych oraz najbardziej emocjonujący masaż serca i przywracanie oddechu. Na zakończenie szkolenia odbył się egzamin w terenie. Było bardzo realistycznie, np. potrącony pies leżący w przydrożnych zaroślach, a ludzie tylko stoją i się gapią. Dzięki szkoleniu doskonale wiedzieliśmy, co mamy robić.

Było fantastycznie, prawdziwe emocje: wzruszenie, adrenalina i radość, kiedy pacjent (plastikowy fantom) zaczyna „samodzielnie oddychać” po prawidłowo wykonanym masażu serca. Wielkie DZIĘKI dla instruktorów oraz Michała – Miejskiego Łowczego, który to dla nas zorganizował

NASZ BAL

Muzyka na żywo zespołu Giga Drum, mini recital Anii Łaniewskiej, aukcja dzieł sztuki, zabawa fantowa i konkurs taneczny- to atrakcje, które przygotowaliśmy dla gości II Balu Charytatywnego „NA CZTERY ŁAPY I OGON”. W ostatni weekend karnawału z fundacją ANACONDA bawiło się prawie 80 osób. Serdecznie dziękujemy, że byliście z nami! Świetna zabawa przełożyła się na finansową pomoc dla naszych podopiecznych. Łącznie uzbieraliśmy 8 790 zł. Nie byłoby to możliwe bez ogromnego zaangażowania i hojności właścicieli „Domu w Poziomkach” , Państwa Wioletty i Ryszarda Grzesiaków, którzy przejęli na siebie znaczną część kosztów przygotowania balu. Dziękujemy WAM bardzo, za piękne miejsce, wyśmienitą kuchnię i wspaniałą atmosferę.

Główną atrakcją wieczoru była aukcja obrazów polskich artystów, organizowana przez Galerię BWA w Gorzowie Wielkopolskim. Aukcję poprowadził bardzo skutecznie i z właściwym sobie błyskotliwym poczuciem humoru – kurator Galerii Gustaw Nawrocki. Licytowano 15 prac 13 artystów. Goście balu kupili 11 dzieł, za kwotę 4 790 zł. Dziękujemy artystom, że są wrażliwi nie tylko na piękno, ale także na los zwierząt. Swoje prace nieodpłatnie przekazali : Sonia Rammer, Monika Chlebek, Renata Zimnicka-Prabucka, Anna Bujak, Bogusław Jagiełło, Wojciech Plust, Michał Bajsarowicz, Marek Sitko, Agnieszka Graczew-Czarkowska, Anna Kodź, Radosław Czarkowski, Jacek M. Rybczyński, Sławomir Sajkowski.

Ogromną popularnością wśród gości cieszyła się zabawa fantowa, której dochód 2 000 zł przeznaczyliśmy na program MOPSiK. Tak wysoką kwotę uzyskaliśmy dzięki podarowaniu cennych fantów przez zaprzyjaźnione firmy i instytucje: KARDAMON, Gorzów ul. Łokietka 7 / 1a; Księgarnia TANIA, Gorzów ul. Sikorskiego 106; Salon kosmetyczny MEDI-DERM, Gorzów ul. Szkolna 4; PiesPotrafi.pl Szkoła dla psów w Gorzowie i Szczecinie; Salon kosmetyczny „WENUS” Ligia Bogus, Gorzów ul. Hawelańska 11; Miejski Ośrodek Sztuki w Gorzowie Wlkp.; MCK Gorzów; Teatr im. Juliusza Osterwy

Dziękujemy i zapraszamy na bal w przyszłym roku!

5 numer "ANACONDA i Przyjaciele" już jest...

2. Centrum Zdrowia Małych Zwierząt ul. Myśliborska 38 Gorzów Wlkp
  3. Askana infoKIOSK Gorzów Wlkp
  4. Centrum Ogrodnicze Żelazny ul. Walczaka 111
  5. Gabinet Weterynaryjny OmniVet ul. Wyszyńskiego 4 Strzelce Krajeńskie
  6. Sklep Kardamon ul. Łokietka 7 Gorzów Wlkp
  7. Miejski Ośrodek Sztuki ul. Pomorska 23 Gorzów Wlkp
  8. Przychodnia Weterynaryjna DogVet ul. Wał Okrężny 7 Gorzów Wlkp
  9. Centrum Handlowe Panorama ul. Górczyńska 23 Gorzów Wlkp
  10. Przychodnia Weterynaryjna ,,Okólna,, ul. Okólna 27A Gorzów Wlkp
  11. Klinika Weterynaryjna Bartłomiej Kurosz ul. Papuszy 6 Gorzów Wlkp
  12. Sklep Zoologiczny Panda ul. Mickiewicza 11 Gorzów Wlkp
  14. PPHU Meblomax Wawrów 22
  15. Salon fryzjerski FABEL Ewelina Skowrońska ul. Sikorskiego 120 Gorzów Wlkp

NA CZTERY ŁAPY I OGON

Fundacja Anaconda ma przyjemność zaprosić Państwa na II Charytatywny Bal Karnawałowy „Na cztery łapy i ogon”, który odbędzie się 6 lutego 2016 r. od godz. 19.00 do rana w SALI BALOWEJ „DOM W POZIOMKACH” w Tarnowie pod Gorzowem.

W czasie balu odbędzie się Aukcja dzieł sztuki znanych artystów, zabawa fantowa dla MOPSiK-a oraz wiele innych atrakcji. Na żywo zagra zespół Giga Drum.

Rezerwacja zaproszeń: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub przez formularz rejestracyjny

Cena zaproszenia: 150zł od osoby

JARMARK BOŻONARODZENIOWY 19-20 grudnia 2015

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili w przedświąteczny weekend nasze anacondowe stoisko na Placu Katedralnym. Dzięki Wam uzbieraliśmy 2 065,36 zł. Pieniądze te przeznaczymy na leczenie chorych bezdomnych psów i kotów.

Cieszymy się, że wzięliście udział w naszej zabawie fantowej, gdzie do wylosowania były wspaniałe maskotki podarowane Fundacji przez uczniów gorzowskich szkół podstawowych. Dziękujemy:

- Milenie za wspaniałe pierniki – pyszne i kolorowe,

- pani Katarzynie Błoch za przepiękne kartki okolicznościowe,

- pani Grażynie za ceramikę.

Szczególne podziękowania składamy sieci księgarń TAK CZYTAM, której sklep mieści się przy ulicy Sikorskiego 106. Dziękujemy za kolorowe bajeczki i kolorowanki. Dziękujemy również wolontariuszom Anacondy za zorganizowanie i obsługę stoiska!

Wszystkim życzmy zdrowych i wesołych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!

4 numer "ANACONDA i Przyjaciele" już jest...

2. Centrum Zdrowia Małych Zwierząt ul. Myśliborska 38 Gorzów Wlkp
  3. Askana infoKIOSK Gorzów Wlkp
  4. Centrum Ogrodnicze Żelazny ul. Walczaka 111
  5. Gabinet Weterynaryjny OmniVet ul. Wyszyńskiego 4 Strzelce Krajeńskie
  6. Sklep Kardamon ul. Łokietka 7 Gorzów Wlkp
  7. Miejski Ośrodek Sztuki ul. Pomorska 23 Gorzów Wlkp
  8. Przychodnia Weterynaryjna DogVet ul. Wał Okrężny 7 Gorzów Wlkp
  9. Centrum Handlowe Panorama ul. Górczyńska 23 Gorzów Wlkp
  10. Przychodnia Weterynaryjna ,,Okólna,, ul. Okólna 27A Gorzów Wlkp
  11. Klinika Weterynaryjna Bartłomiej Kurosz ul. Papuszy 6 Gorzów Wlkp
  12. Sklep Zoologiczny Panda ul. Mickiewicza 11 Gorzów Wlkp
  14. PPHU Meblomax Wawrów 22
  15. Salon fryzjerski FABEL Ewelina Skowrońska ul. Sikorskiego 120 Gorzów Wlkp

ANIMALIA 2015

I znów się udało! IV ANIMALIA za nami. Dopisała pogodna, a plac w parku Słowiańskim zapełniły czworonogi wraz ze swymi właścicielami. I każdy znalazł tam coś dla siebie. A wszystko było możliwe dzięki prawdziwym przyjaciołom zwierząt, na których zawsze możemy liczyć. Podczas imprezy do fundacyjnych skarbonek zebraliśmy 3831,42 złotych oraz 1052,00 złote w zabawie fantowej MOPSiK!!!

Naszymi sponsorami byli:
NESDENT, PANORAMA, HUSSE, OVB, WETART, Kancelaria Prawno-Podatkowa Capitol Legis, Gabinet stomatologiczny UŚMIECH, Restauracja Żółty Smok, PiesPotrafi.pl, www.madbike.pl

Czytaj więcej...

ANIMALIA 2015

Wystawa psów nierasowych, pokaz ratownictwa weterynaryjnego, gry i zabawy dla najmłodszych, koncert zespołu Grubsza Strona Rabarbaru, a także wiele innych atrakcji czeka WAS 13 września w Parku Słowiańskim. Fundacja ANACONDA serdecznie zaprasza wszystkich zwierzolubów do wspólnej zabawy. Startujemy o godz. 13:00.

Przyjdź ze swoim pupilem na ANIMALIA i baw się dobrze!

Regulamin WYSTAWY PSÓW NIERASOWYCH

Dni Gorzowa 2015

Dziękujemy wszystkim, którzy byli z nami na bulwarze w Dni Gorzowa! Przyjaciele naszej fundacji nie zawiedli i tym razem. Wspólnie uzbieraliśmy 2309,10 zł. !!! Dziękujemy naszym wolontariuszom za pyszne pasty wegetariańskie, lemoniadę i wspaniałe ciasta! Wielkie podziękowania dla KARDAMONA za kawę i herbatę.

UWAGA !!! Darczyńcy i Przyjaciele fundacji

Utworzyliśmy dla Was NOWE konto PayPal naszej fundacji: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Serdecznie DZIĘKUJEMY za każdą złotówkę

ANACONDA W ASKANIE

Zapraszamy wszystkich przyjaciół ANACONDY na wyjątkowe wydarzenie edukacyjne pt. „Zwierzaki w Galerii Askana” . Zaproście swoich znajomych, rodzinę, zabierzcie dzieciaki i bądźcie z nami w sobotę 23 maja. Rozpoczniemy super atrakcjami dla najmłodszych. Od godz. 11:00 znakomity duet gorzowskich aktorów: Anna Łaniewska i Cezary Żołyński  poprowadzą konkursy, będą występy i różne atrakcje w kąciku dla dzieci. Dla naszych gości „dużych i „małych” szykujemy „Fajową Zabawę Fantową”, z atrakcyjnymi nagrodami. Każdy los wygrywa, a wyciągnąć można będzie: maskotki, książki, biżuterię i… fajowe różności.  Dla miłośników ceramicznego rękodzieła będzie to prawdziwe święto! Grażyna Nawrocka - artystka wyróżniona w XVIII EDYCJI OGÓLNOPOLSKIEGO i XI MIĘDZYNARODOWEGO konkursu "Igłą Malowane" już „wypieka” piękne zawieszki, miseczki i inne cudeńka. Zapraszamy na fundacyjny bazarek rękodzieła. Natomiast po godz. 17:00 behawiorystka Adrianna Szopa i Jej suczka Aqua zrobią dla WAS pokaz psich umiejętności.

Spotkajmy się w Askanie 23 maja. Będziemy dla WAS od 11:00 do 19:00.