LICZY SIĘ KAŻDA ZŁOTÓWKA. POMOŻESZ ?

BIC (Swift): RCBWPLPW

Jesteśmy ORGANIZACJĄ POŻYTKU PUBLICZNEGO

Podaruj nam 1% podatku

Po raz piąty w ogóle, po raz pierwszy na nadwarciańskich błoniach, pod patronatem prezydenta Gorzowa Jacka Wójcickiego odbyły się Animalia. Żar lejący się z nieba nie przyćmił gorąca serc bijących w ludziach, którym nie jest obcy los naszych braci mniejszych. Teraz, gdy ucichły dźwięki muzyki, a emocje opadły, chcemy podziękować wszystkim uczestnikom i przyjaciołom fundacji.

Dziękujemy:
Współorganizatorom: Miejskiemu Centrum kultury, Ośrodkowi Sportu i Rekreacji, Fundacji Przyjaciele Czterech Łap i Komitetowi Organizacyjnemu „AZORKI”.

Zaprzyjaźnionym od lat: Gabinetowi Stomatologicznemu Nesdent, dystrybutorowi karmy Husse  oraz szkole dla psów PiesPotrafi.pl.

Buziakom, Gorzowskiej Orkiestrze Dętej, zespołom Forbiden Souls oraz Felix the Baker za barwną i odlotową oprawę sceniczną.

Wolontariuszom i szacownemu jury w składzie: dr Paweł Niczyj, Marcin Sasim, Manuel Dębicki, za przeprowadzenie konkursu psów nierasowych, który był niesamowitym przeżyciem dla czworonogów i ich dwunożnych opiekunów. Szczególnie widowiskową konkurencją było jedzenie parówek na czas. Dwa zwycięskie psiaki wystawy otrzymały m.in szkolenia w PiesPotrafi.pl.

Pokaz ratownictwa był za to oblegany przez przybyłych. Nie zawsze możemy zobaczyć akcję ratowania zwierząt poszkodowanych w wypadku. I tu podziękowania dla OSP Kłodawa i Ratownictwa Weterynaryjnego LARW.

Zajęcia plastyczne przygotowane przez Justynę Klimek zaowocowały mnóstwem pomalowanych kotów – obok ręcznie malowane koszulki Anny Stengert. Dziękujemy wam dziewczyny.

Zabawa fantowa, pasty wegetariańskie, malowane w zwierzęce wzory twarze, ceramika Grażyny Nawrockiej, napoje i ciasta, czyli czym chata, a raczej namioty bogate to już tradycja. Kolorowo, zabawnie i smacznie było pod namiotami. To zasługa wolontariuszy fundacji.

No i aktorzy, oraz pracownicy gorzowskiego teatru: Anna Łaniewska, Marzena Wieczorek, Iwona Hauba i Cezary Żołyński latający z puszkami i czasami puszczający bańki. Na koniec podziękowania dla Emilii Wójcik i Mileny Jaźwinskiej za foty, którymi mogliśmy okrasić niniejsze podzięki.

Dziękujemy Wam – przyjaciołom zwierząt. Zapraszamy w przyszłym roku.

Podczas piątych Animaliów udało nam się zebrać kwotę 2639,09 zł.

Pomagają nam...

Testament Kochanego Psa

Ludzie, nim odejdą zapisują w testamencie swój dom i wszystko co mają, tym którzy zostają. Gdybym mógł swoimi łapkami zrobić tak samo, moja Ostatnia Wola wyglądałaby tak:

• mój szczęśliwy dom
  • moją miseczkę i posłanie
  • kolana, na których kładę głowę
  • ręce, które głaszczą
  • głos, który mnie woła
  • serce, które mnie kocha

zapisuję w Ostatniej Woli głodnemu, chudemu, smutnemu przerażonemu Psu w Potrzebie.
Kochany Człowieku! Twoja miłość to wszystko co mam, więc gdy odejdę nie mów "już nigdy nie pokocham innego psa" lecz wypełnij mój Testament i daj wszystko co miałem komuś, kto tego bardzo potrzebuje.

Twój Pies

Nasza gazetka...